China   
Zoek op deze site:
Artikelinformatie China

chinaChina
Landenreeks

Prijs: Ä 14,95 Bestel nu dit boek:
 


Dit boek beschrijft het land en de bevolking, de geschiedenis en de politiek, de economie, de samenleving en de cultuur. Achterin vindt u honderden feiten, cijfers en tal van extra informatie handig bij elkaar. Tot slot maken een uitklapbare landkaart, die u kunt bekijken terwijl u leest, een literatuur- plus adressenlijst en de prachtige fotos en kaarten elk boek compleet.

In verbazend korte tijd is China de motor van de wereldeconomie geworden. Steeds meer Chinezen kunnen hun consumptiedromen verwezenlijken. Maar er is een grens aan de dromen: Moeder Aarde kan zoveel consumptie niet aan. Duurzame groei is daarom nodig, juist ook in China. Maar het Chinese ontwikkelingsmodel is gebaseerd op maximale groei, ongeacht de gevolgen. De schaduwzijden van die economische explosie tekenen zich steeds duidelijker af. Naast het milieu zijn ook het uitblijven van politieke hervormingen, de groeiende sociale ongelijkheid en de snelle vergrijzing problemen van een t ijdbomachtige omvang. Gemakkelijke oplossingen zijn niet voorhanden, maar in China is alles mogelijk: geen samenleving verandert zo snel als de Chinese. Als het lukt de binnenlandse problemen de baas te blijven, staat niets de triomfantelijke terugkeer van China als wereldmacht in de weg.

Auteur
Jan van der Putten studeerde klassieke letteren in Leiden en Parijs, waar hij tijdens de mei-revolutie van 1968 correspondent werd van het dagblad De Tijd. In de jaren zeventig en tachtig was hij in Latijns-Amerika correspondent voor Nederlandse en Belgische media. In 1975 ging hij werken voor de Volkskrant, waarvoor hij van 1987 tot 1998 correspondent in ItaliŽ was, en van 1998 tot 2003 correspondent in China. Sinds 2003 is hij directeur van Eyes on China. Jan van der Putten is auteur van diverse boeken.
Recent bekeken artikelen:Kopers van dit boek bestelden ook:
Emigratieboek op Facebook
Like Emigratieboek op Facebook


Houd u op de hoogte via Twitter en volg Emigratieboek.

Partnerprogramma
Heeft u een eigen website? Bekijk eens ons partnerprogramma en verdien geld met uw website.