Droom in uitvoering   
Zoek op deze site:
Artikelinformatie Droom in uitvoering

droom in uitvoeringDroom in uitvoering
Een eigen B&B in Zweden

Prijs: 16,95 Bestel nu dit boek:
 


Petra Raming en haar man Markoen emigreerden eerst naar de Verenigde Staten en vervolgens, na een korte periode terug in Nederland, vertrokken zij met hun twee jonge kinderen naar Zweden. In dit land zijn ze een Bed & Breakfast begonnen in een oud herenhuis. Een grote verbouwing en een zoektocht naar de juiste combinatie van Bed & Breakfast, restaurant en niet in de laatste plaats, hun gezin, viel hun ten deel.

In dit boek vertelt Petra Raming waarom ze kozen voor Zweden, hoe zij hun doelen bereikten en welke doelen ze moesten aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid. Ze beschrijft hoe ze zich vol enthousiasme weer op de volgende uitdaging storten, wat risicovol is, tijd en energie kost, maar bovenal erg leuk en leerzaam is.

Dit boek is geen handleiding, maar een verzameling mooie verhalen, doorspekt met hier en daar een traan, soms van verdriet, soms van de slappe lach.

Recensie NBD Biblion

De auteur en haar man en kinderen emigreerden eerst naar de Verenigde Staten en na terugkomst in Nederland naar Zweden, waar zij in een oud herenhuis in een kleine plaats een eigen Bed & Breakfast begonnen. In korte hoofdstukken in een zeer toegankelijke schrijfstijl worden de diverse belevenissen beschreven: de renovatieperikelen, de bureaucratie, contacten met de nieuwe buren en de bijna moeiteloze integratie van hun jonge kinderen in de Zweedse samenleving. Dat een goede voorbereiding absoluut noodzakelijk is (maar geen garantie voor het slagen van een emigratie betekent), loopt als een rode draad door het boek. Met hard werken, acceptatie van teleurstellingen, geduld en een open houding naar de nieuwe werkelijkheid lukt het het gezin om een nieuw bestaan op te bouwen. De auteur weet met veel humor, zelfrelativering en enthousiasme de lezer te binden. Bevat zwart-witfoto's.

G. Brandorff


Recent bekeken artikelen:Kopers van dit boek bestelden ook:
volgende week misschien
Volgende week misschien...

Bekijk artikel...


bij ons in zweden
Bij ons in Zweden

Bekijk artikel...


hoe zweeds kun je worden
Hoe Zweeds kun je worden?

Bekijk artikel...


steeds meer zweeds
Steeds meer Zweeds

Bekijk artikel...


Emigratieboek op Facebook
Like Emigratieboek op Facebook


Houd u op de hoogte via Twitter en volg Emigratieboek.

Partnerprogramma
Heeft u een eigen website? Bekijk eens ons partnerprogramma en verdien geld met uw website.