Huizenjacht in Toscane (eBook versie)   
Zoek op deze site:
Artikelinformatie Huizenjacht in Toscane (eBook versie)

huizenjacht in toscane e.bookHuizenjacht in Toscane (eBook versie)
Speciaal voor Italie-liefhebbers

Prijs: € 4,99 Bestel nu dit boek:
 


‘Huizenjacht in Toscane’ is een vlotgeschreven boek dat, met onderkoelde humor, de ervaringen van de schrijver in Italië weergeeft. De zoektocht naar een huis is de rode draad in het verhaal dat als een roman geschreven is. Toch is alles waarheidsgetrouw opgetekend waarmee blijkt dat de werkelijkheid vrijwel altijd boeiender is dan fictie.

Ronald Lever, die directeur was van verschillende IT bedrijven, maakte al heel jong kennis met Italië. Eerst met z’n ouders en vrienden, op vakantie. Later, na zijn studie en in zijn werk. Een advertentie voor een huis in Toscane, in De Telegraaf, was de aftrap voor de huizenjacht en uiteindelijk voor dit boek. Schrijven heeft hij altijd al gedaan, meestal in vakbladen, dit is zijn eerste ‘grande opera’, grote werk.

Zoals hijzelf zullen veel Italofielen de schrijvers Frances Mayes, Peter Moore, Annie Howes, Lisa St. Aubin de Terán en vele anderen op hun boekenplank hebben staan. Voor die liefhebbers is ‘Huizenjacht in Toscane’ een boek dat nog veel toevoegt aan het reeds veelbeschreven ‘Dolce Vita’ van de Italianen en de Toscanen in het bijzonder.

Tijdens de zoektocht naar zijn huis zijn de vele voetangels en klemmen die potentiële kopers belagen, ook hem niet bespaard gebleven.

In dit boek kijkt Ronald Lever ook regelmatig terug op het Italië van vijfendertig jaar geleden waar hij na zijn studie enkele jaren verbleef. Het dorpsleven, compleet met intriges, wordt boeiend beschreven.

Kortom een must voor Italofielen en zij die overwegen om een huis in La Bella Italia aan te schaffen.

Het leven in Toscane wordt door velen bemind en aanbeden: de glooiende heuvels, de immens uitgestrekte zonnebloemvelden en de verfijnde keuken doen menig hart sneller kloppen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen dromen van een huis in dit warme hart van Italie. Zo ook Ronald A. Lever, die al op vroege leeftijd gepassioneerd raakte door het land en er met grote regelmaat verscheidene periodes doorbracht. In Huizenjacht in Toscane gaat hij samen met zijn vrouw op zoek naar een huis in deze prachtige regio. Zijn zoektocht leidt hem naar verschillende huizen en brengt hem in contact met de lokale bevolking en tradities. Duidelijk wordt het beeld van de problemen waar potentiële kopers mee te kampen kunnen krijgen bij het kopen van een huis. Zijn belevenissen, afgewisseld met terugblikken op zijn jeugdige bezoeken aan Italie, rapporteert hij op een vlotte manier en zijn aangenaam om te lezen.

Italië Magazine
Recent bekeken artikelen:Kopers van dit boek bestelden ook:
croissantje pindakaas ebook
Croissantje Pindakaas (eBook versie)

Bekijk artikel...


dag nederland ciao italia
Dag Nederland! Ciao Italia!

Bekijk artikel...


droom in uitvoering ebook
Droom in uitvoering (eBook versie)

Bekijk artikel...


een leven in noorwegen eBook
Een leven in Noorwegen (eBook versie)

Bekijk artikel...


Emigratieboek op Facebook
Like Emigratieboek op Facebook


Houd u op de hoogte via Twitter en volg Emigratieboek.

Partnerprogramma
Heeft u een eigen website? Bekijk eens ons partnerprogramma en verdien geld met uw website.