Leven onder de Spaanse zon   
Zoek op deze site:
Artikelinformatie Leven onder de Spaanse zon

leven onder de spaanse zonLeven onder de Spaanse zon
Land van fiesta, wijn en olijven

Prijs: € 14,95 Bestel nu dit boek:
 


Al jaren hadden auteur Marjan van den Dorpe en haar man het plan om Nederland te verlaten. Maar waar ze zich zouden vestigen was nog niet gelijk duidelijk. Na veel voorbereidend werk, het bezoeken van beurzen en zelf op onderzoek gaan, viel de keuze op Spanje.

Begin 2009 kwam de verhuiswagen voor en werden alle spullen ingeladen, om tweeduizend kilometer verderop uitgeladen te worden in Caudete, zo’n zeventig kilometer ten westen van Alicante.

In het boek Leven onder de Spaanse zon vertelt de auteur in haar columns alles over het nieuwe leven in Spanje, waar ze veel in aanraking komt met de Spaanse tradities en feesten. Maar waar ook de Spaanse bureaucratie en de mañana-mentaliteit van de Spanjaard niet aan haar voorbij gaan.

Een boek voor iedereen die als ‘extranjero’ (buitenlander) in Spanje woont of wil gaan wonen, of gewoon een liefhebber van dit bijzondere land is.

Recensie NBD Biblion

Tot de schare emigranten naar Spanje behoort ook het echtpaar Van den Dorpe uit Leersum, dat al ruim 25 jaar bij elkaar is en in 2009 besluit te verhuizen naar Caudete, een dorp zeventig kilometer ten westen van Alicante aan de Zuidoost-Spaanse kust. De schrijfster vertelt in dit boek over hun vertrek en vestiging in een nieuwbouwhuis met veel grond in Caudete. Ze gaat onder meer in op de bouw van een zwembad, het nemen van Spaanse les, de koelkast op gas, het weer, de aansluiting op het elektriciteitsnet, de plaatselijke feesten en het carnaval, het nemen van huisdieren, de politie, de bureaucratie enzovoort. De schrijfster is heel blij in Spanje en concludeert dat ze Nederland helemaal niet mist (althans voorlopig niet). Zwart-witfoto's van eigen makelij lichten een en ander toe in dit landverhuizersverhaal.

Dr. J. Kroes


Recent bekeken artikelen:Kopers van dit boek bestelden ook:
emigreren naar spanje
Emigreren naar Spanje - Editie 2018

Bekijk artikel...


juridische tips over wonen en werken in spanje
Juridische tips over wonen en werken in Spanje

Bekijk artikel...


spanje als besluit
Spanje als besluit - Tijdelijk met 10 euro korting

Bekijk artikel...


wonen en kopen in spanje
Wonen en kopen in Spanje

Bekijk artikel...


Emigratieboek op Facebook
Like Emigratieboek op Facebook


Houd u op de hoogte via Twitter en volg Emigratieboek.

Partnerprogramma
Heeft u een eigen website? Bekijk eens ons partnerprogramma en verdien geld met uw website.