Steeds meer Zweeds   
Zoek op deze site:
Artikelinformatie Steeds meer Zweeds

steeds meer zweedsSteeds meer Zweeds
Thuis in het land van rust en ruimte

Prijs: € 14,95 Bestel nu dit boek:
 


Angelien Motzheim haar man en twee zonen emigreerden in januari 2008 naar Orust, het grote eiland op de westkust van Zweden. Al gauw begon Angelien haar ervaringen op te schrijven in de vorm van columns. In dit tweede boek van haar hand verhaalt de schrijfster op een luchtige manier over haar belevenissen in de afgelopen vier jaar. Over mee- en tegenvallers, over de veranderingen in Nederland die zij van een afstand aanschouwt, maar ook hoe het gezin zijn draai helemaal gevonden heeft in het land van rust en ruimte. Het gezin wordt steeds meer Zweeds en gaat steeds meer leven met en zoals de Zweden.

“We zijn vier jaar geleden met gespannen verwachtingen vertrokken, naar een voor ons totaal vreemd land. Van deze stap hebben we alle vier nooit een seconde spijt gehad.”

Steeds meer Zweeds is het logische vervolg op het eerste boek van de auteur ‘Hoe Zweeds kun je worden?’. De twee boeken kunnen echter los van elkaar gelezen worden.

Recensie NBD/Biblion

Angelien Motzheim woont met haar gezin alweer vier jaar in Zweden, waar ze in 2008 naartoe emigreerde met man en twee zonen. Ze vestigden zich op het eiland Orust aan de Zweeds westkust en begon al gauw haar ervaringen op te schrijven in korte columns., waarvan zij een eerste boek publiceerde in 2010 ('Hoe Zweeds kun je worden'). Hier volgt een tweede deel waarin ze met vaart en humor haar levenservaringen in Zweden deelt met de lezer. De verhaaltjes zijn geschreven tussen november 2009 en januari 2012. Ze vertelt over haar werk in het onderwijs en hun integratie in de Zweedse maatschappij. Opvallend is de positieve toon en de goede contacten met de plaatselijke Zweedse bevolking. Het lijkt erop dat ze zich goed thuis voelt in dit land en dat deze emigratie dus geslaagd is. Zwart-witfoto's wisselen de vlot leesbare columns af.

recensent: Dr. J. Kroes


Recent bekeken artikelen:Kopers van dit boek bestelden ook:
droom in uitvoering
Droom in uitvoering

Bekijk artikel...


hoe zweeds kun je worden
Hoe Zweeds kun je worden?

Bekijk artikel...


volgende week misschien
Volgende week misschien...

Bekijk artikel...


bij ons in zweden
Bij ons in Zweden

Bekijk artikel...


Emigratieboek op Facebook
Like Emigratieboek op Facebook


Houd u op de hoogte via Twitter en volg Emigratieboek.

Partnerprogramma
Heeft u een eigen website? Bekijk eens ons partnerprogramma en verdien geld met uw website.