Emigratieboek.nl - Blog van Anneke Koorn - Avontuur in Istanbul   
Zoek op deze site:
Blog van Anneke Koorn - Avontuur in Istanbul

Week 44 - Het afwisselende leven van een (halve) expat


Inmiddels verblijven Martin en ik sinds eind mei in Istanbul. Dat 'verblijven' moet je wel met een korreltje zout nemen. Sinds eind mei is Martin alweer drie keer op en neer naar Nederland geweest voor een weekje werk. Ik zelfs nog meer omdat ik in augustus een drie weekse cursus in Nederland heb gegeven.

Inmiddels zijn we er wel achter dat één keer per maand naar Nederland gaan iets te vaak is. Heb je net de koelkast weer gevuld, dan moet je hem al bijna weer leeg eten.

Dit leven vergt meer planning en organisatie. In Nederland moeten we bijvoorbeeld altijd de tuin weer netjes achterlaten en dan weer bedenken wat er allemaal mee moet naar Istanbul. We zijn zo al vier maanden in etappes aan het verhuizen. In Istanbul weggaan is gelukkig wel vrij simpel. Even het appartementje poetsen en de deur dichttrekken.

Soms is er het ongemak dat je iets nodig hebt en of niet meer weet in welk huis het ligt of je bent vergeten het mee te nemen. Ach, het zijn allemaal geen wereldproblemen en (bijna) alles is te koop. Behalve dat ene afgenomen examen van mijn student, dat ik had nagekeken maar waarvan ik de resultaten niet had genoteerd in mijn computer. Omdat het examen nog in Nederland lag (ergens tussen heel veel andere examens, ergens in mijn studeerkamer) moest de student drie weken langer op de uitslag wachten.

Als mensen vragen of ons het wel bevalt, dat onrustige bestaan van op en neer reizen, dan antwoorden we volmondig: Ja! We zien dit Istanbul avontuur als iets extra’s in ons leven, met de luxe van twee huizen of beter gezegd twee ’ thuis-en’ is het toch afwisselend, boeiend en leerzaam.


Deel deze column met anderen (E-mail, Twitter, Hyves, Facebook, etc.)

Reacties
Er zijn nog geen reacties op deze column.

Alle blogs op een rijtje
Lees ook deze titel

Andere blogs

Margareth Hol
Een nieuw leven in Ierland


Marjan van den Dorpe
Onder de Spaanse zon


Pieter Mans
Volgende week misschien...


Brenda van den Brink
Verliefd op Jordanië


Roland en Barbara van Zeijl
A journey of a 1000 miles


Elisabeth Arts
Toekomstmuziek in Frankrijk


Stef Smulders
Italiaanse toestanden