Emigratieboek.nl - Blog van Anneke Koorn - Avontuur in Istanbul   
Zoek op deze site:
Blog van Anneke Koorn - Avontuur in Istanbul

Week 50 - Varen van AziŽ naar Europa


Twee bruggen en talloze veerboten verbinden midden in Istanbul de twee werelddelen Europa en AziŽ . Voor wie het nog niet wist: Istanbul is de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt.

Omdat de meeste bezienswaardigheden in Europa liggen, zijn er niet zo heel veel toeristen die de oversteek naar AziŽ maken. Een rondvaart op de Bosporus is wel heel populair en ook heel leuk ; je vaart onder de Bosporus brug door en langs de mooie oude houten villaís aan de oevers.

Met de auto of de bus over de Bosporusbrug naar de overkant is ook prachtig: hoog boven het water rijdend is het uitzicht zowel overdag als in het donker indrukwekkend.

Toch geef ik de voorkeur aan een echte oversteek met de veerboot. Voor 85 eurocent begeef je je tussen de honderden forensen en ben je in 25 minuten op een ander continent. Je kunt naar verschillende punten varen maar altijd heb je dat prachtige uitzicht vanaf het water op de ď neusĒ van Europa met de skyline van het Topkapi Paleis, Blauwe Moskee en Aya Sofia.

Zelf wonen wij in AziŽ en dan nog zoín half uur rijden vanaf de kade. Heel vaak laat ik me verleiden om over te steken naar Europa. Altijd weer genietend van het uitzicht en de rust die uitgaat van het tochtje over het water. Graag bestel ik net als de mensen om me heen een theetje en voel ik me, nippend aan het hete kleine glaasje al bijna een echte ď IstanbulluĒ.Deel deze column met anderen (E-mail, Twitter, Hyves, Facebook, etc.)

Reacties


Wat klinkt dat fantastisch, An! Ik zou graag een keertje meevaren en dan genieten van zo'n heerlijke chai! Wie weet komt dat er een keertje van, ergens in 2012! zou geweldig zijn! Groetjes uit ons natte kikkerlandje....

Stienie
Ik moet denken aan ons tochtje op de boot naar het eilandje.....en nippend aan onze thee.....en alle niet touristen die de oversteek maakten. Leuk!

Helma van Vliet, Zwitserland
Fantastische stad is en blijft het Groet uit een besneeuwd Ankara

Ad van Herk
Goed te lezen dat jullie volmondig ja zeggen! groetjes

Wally
Dat klinkt goed! Ik kan niet wachten om zelf eens een kijkje te komen nemen, ik hoor zo veel moois over die stad... Geniet ervan samen, was heel erg leuk om jullie weer te zien afgelopen najaar! Liefs, Jis

Jiska


Alle blogs op een rijtje
Lees ook deze titel

Andere blogs

Margareth Hol
Een nieuw leven in Ierland


Marjan van den Dorpe
Onder de Spaanse zon


Pieter Mans
Volgende week misschien...


Brenda van den Brink
Verliefd op JordaniŽ


Roland en Barbara van Zeijl
A journey of a 1000 miles


Elisabeth Arts
Toekomstmuziek in Frankrijk


Stef Smulders
Italiaanse toestanden