Emigratieboek.nl - Blog van Anneke Koorn - Avontuur in Istanbul   
Zoek op deze site:
Blog van Anneke Koorn - Avontuur in Istanbul

Week 27 - Istanbul’da herşey var - Istanbul heeft alles!


Na alweer een jaar in Istanbul moet ik maar eens proberen te beschrijven hoe het is om als buitenlander in Istanbul te wonen. Natuurlijk is dat een gekleurde blik, bekeken door een luxe bril.

Het beeld is in ieder geval kleurrijk, afwisselend en altijd vol leven. Daar doorheen loopt een beeld van beton, smog, vuil, een koude winter en drukte. Maar minstens even belangrijk: het gevoel is goed! We hebben hier (Turkse) vrienden gemaakt, ons woongenot is prima, ons weekend-leven is relaxed en er is altijd meer om te ontdekken.

We haten de verkeersdrukte maar we houden van het gemak van het openbaar vervoer. De winter viel ons tegen, maar de zomer maakt alles weer goed. We hebben een hekel aan de blaffende straathonden, maar we houden van de mensen. Het straatvuil is soms storend, maar de bossen van de buitenwijken zijn prachtig. Fietsen in de stad is ongeveer onmogelijk, maar een tochtje over het kilometerslange fietspad langs de strandweg is een genot. De taal blijft moeilijk, maar we leren toch elke dag iets bij. Lang staan in een volle, hete bus kan heel vervelend zijn, maar met de ferry over de Bosporus is elke keer weer puur genieten. Goede koffie en een glas wijn zijn duur, maar het eten is goedkoop en heerlijk!

Tsja, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als mensen mij vragen hoe het is om in Istanbul te wonen dan kan ik alleen maar enthousiast roepen: “ Geweldig want Istanbul heeft alles!”Deel deze column met anderen (E-mail, Twitter, Hyves, Facebook, etc.)

Reacties


Fijn een nieuwe column. Ik ben altijd nieuwsgierig, waar je het nu weer over gaat hebben. Leuk, al die tegenstellingen en geweldig, dat jullie het zo naar je zin hebben. Groet Martin van ons en ook de Erkorkmazzen als je ze spreekt of mailt. Veel liefs van Evert en Arda.

Arda
We hebben het twee weken geleden weer even met eigen ogen kunnen zien en beleven! Jullie wonen in een geweldige stad in een geweldig appartement met een riant uitzicht! Geniet er maar van en...ach...die paar ongemakken...die neem je wel voor lief!

Stienie


Alle blogs op een rijtje
Lees ook deze titel

Andere blogs

Margareth Hol
Een nieuw leven in Ierland


Marjan van den Dorpe
Onder de Spaanse zon


Pieter Mans
Volgende week misschien...


Brenda van den Brink
Verliefd op Jordanië


Roland en Barbara van Zeijl
A journey of a 1000 miles


Elisabeth Arts
Toekomstmuziek in Frankrijk


Stef Smulders
Italiaanse toestanden